PeeWee kattlåda från Hemfoder.se

Jag bestämde mig för att testa PeeWee kattlåda med träpellets, istället för betonitsanden jag hittills använt. Var så missnöjd med den det sista.

I tisdags vid lunchtid beställde jag en kattlåda och kattströ från Hemfoder.se och på onsdagen vid lunch hade jag paketet vid dörren. Vilken snabb leverans! Eftersom jag beställde för över 500 kr så kostade frakten heller ingenting. Hurra för Hemfoder.se – härifrån kommer jag att beställa fler gånger.

Jag har tidigare beställt från några andra djurshoppar på nätet, men har haft dålig erfarenhet med försenade leveranser och inga besked. Nu när jag skulle beställa kattlådan sökte jag efter bästa pris och det var inte Hemfoder som hade detta, utan en sajt som heter animail.se. Men detta företag hade fått många dåliga omdömen på rejta.se så därför valde jag Hemfoder, som alla talade gott om. Hellre betala lite mer för sina varor och få dem snabbt och enkelt.

Jag återkommer med en rapport om hur det funkar med PeeWee.

Bookmark the permalink.

6 Comments

 1. Fungerade kattlådan jag funderar på att köpa en peewee kattlåda har tittat på denna kattlåda https://www.kattkompaniet.nu/kattlada-tillbehor/kattlada-peewee/peewee-ecohus-kattlada-svartantracitgra

  • Ja, ett jättebra köp. Tog lite tid att vänja ena katten. Fick börja med att ha mycket sand och lite pellets. Efter ca 2 månader kunde jag övergå till bara pellets. Numer köper jag vanlig bränslepellets (obehandlad) och det funkar bra.

   • Hej
    blev lite nyfiken på användandet av pellets. Suger det upp ordentligt? Använder du hel pellets eller det finkorninga som oftast i slutet på påsarna?

    • När katten kissat blir pelletsen till sågspån som faller ner genom gallret i lådan. Ibland får man krafsa med kattspaden för att allt ska åka ner. Har man rätt mängd pellets så sugs allt kiss upp, har man för lite kan det givetvis rinna rakt ner genom gallret. Jag använder hela pellets, tror att de är 8 mm i diameter.

     Marie på katterian.se

 2. Hej!
  Min honkatt som är nio månader blev precis könsmogen. Dagen efter jag upptäckte detta skulle jag åka till sommarstugan, hon brukar alltid följa med men jag lät henne gå ut på morgonen( hon är en utekatt) så vid lunchtid när vi skulle åka kom hon inte när jag ropa, hänt förut att hon varit längre bort så hon inte hör. Och jag hade bråttom så jag tänke att hon får stanna hemma, jag ställde ut hennes fårskinn hon sover på, mat och vatten ute på altanen(vi har så bara katten kan komma in på altanen) och så tänkte jag att hon borde klara sig över en natt ute, de har hon gjort förut.

  Det va en regnig dag men jag tänke att hon får klara sig på altanen där de är varmt o torrt. Kvällen därpå när jag kom hem så såg jag att hon ätit upp all mjuk mat o lite av torrfodret men de va inte slut. Hon kom inte när jag ropa, annars när jag varit borta länge brukar hon vänta inärheten. Tänkte att hon kommer nog inatt då. Hon kom aldrig..

  Hon har nu varit försvunnen i en vecka.. Letat i grannars garage, ropat i skogar, satt upp lappar o allt man ska göra..tyvärr har hon inget halsband på sig för dagen innan hade jag tagit av de för att plocka bort en fästing. Jag bor på landet där de finns mycket räv. Men nu undrar jag hur stor chans de är att hon kommer tillbaka? Har de något med att hon är könsmogen att göra? Eller vad kan ha hänt..om hon kommer tillbaka ska jag boka en tid för kastrering.

  Tacksam om någon svarar som kanske varit med om en liknande situation där katten kommit tillbaka. Väldigt ledsen.. Vill åtminstone veta vad som hände med min älskade katt.

 3. Hej!
  Vi på kattsajten har sammanställt en länklista över Sveriges kattbloggare – och du är en av bloggarna vi har lagt till på listan! Du hittar länklistan här: http://www.hemmetsjournal.se/katt/Hem/Lankguide/. Länka gärna tillbaka till oss! Mvh Ingrid, Hemmets journal/kattsajten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *