Katter i Alanya, Turkiet

Trots mitt föregående inlägg om de nya lagarna angående husdjur, så kunde delar av familjen resa iväg till Turkiet. Med hjälp av utflyttade sonen och hjälpsamma grannar fick våra katter den omsorg och tillsyn de behöver.

Tro det eller inte, detta var min allra första resa till en sydlig semesterort. Under alla mina 47 år har jag lyckats undvika solsemestrar och charterresor. Men någon gång ska vara den första. Jag hade förväntat mig att se en hel del hemlösa katter och hundar, men så blev det inte. Visst sprang det en och annan herrelös hund, men de verkade inte vara förvildade. Inte vanskötta eller magra heller.

Katter träffade vi på en hel del. Mitt emot vårt hotell levde två eller tre katter. Men någon gav dem mat och vatten vid grindstolpen till huset. Vi träffade också på några katter inne i stan, men de såg inte vanskötta ut. Inte var de tjocka precis, men heller inte jättemagra. Kanske fick de mat av turister på restaurangerna. Jag gjorde själv misstaget att ge dem några små köttbitar och sen hade jag två katter som följde varje tugga jag tog.

Katterna i Alanya var så vackra allihop. Vita med röda eller grå teckningar. Små huvuden med stora öron och långa slanka kroppar. Här kommer några smakprov på några av katterna vi träffade på.

alanya2

alanya1

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *