Kattallergi – vaccin kan finnas snart

En svensk forskare, Hans Grönlund, har tagit fram ett nytt vaccin som kan bota kattallergi. Kattallergi beror i de flesta fall på ett protein i kattens saliv och det är lättare att utvinna just den enda allergenen som ger kattallergi. Andra allergiska besvär som pollenallergi eller andra pälsdjursallergier är inte lika enkla eftersom dessa allergityper beror på att immunförsvaret triggas av olika sammansatta allergener.

Det nya vaccinet injiceras även på ett nytt sätt direkt in i lymfkörteln. Detta innebär att det inte blir några biverkningar eller någon allergisk reaktion som det kan bli av andra vacciner som injiceras i en muskel. Det går även mycket snabbare att bli av med allergin när man gör på detta sätt. Det räcker med tre sprutor!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Silver er nydelig. Jeg f8nsker meg se5 iirndleg en katt, men se5 lenge 16-e5ringen nyser hjernen sin ut med katter tilstede me5 jeg bare melde pass. Men – den dagen han (sf8nnen) er ute av redet, se5 snakkes vi! Velkommen til min ff8rste katt sier jeg bare. Og min kje6re er enig.Flotte bilder!Klem fra Marit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *