Julen närmar sig – och människors vansinne stegras

Hur dumt kan det bli? På Aftonbladet uppmanas läsarna att skicka in sin bästa julbild på älsklingsdjuret där hemma… Och bilder verkar det komma in i massor. Allt från marsvin och fåglar med tomteluvor till en levande julkrubba, där tre hundar är utklädda till Josef, Maria och jesusbarnet. Men det allra dummaste (och äckligaste) var nog julhälsningen med två marsvin mitt i pepparkaksdegen.

Hundar kan behöva täcken och liknande för att de fryser, men att spöka ut dem i tomteskägg och luciakronor är inte bra onödigt, utan helt enkelt löljligt och dumt. Låt djuren vara djur och slippa massa trams.

Läste också på Expressen om trenden att vi allt mer köper kläder till hunden. Och vissa hundar behöver kläder för att inte frysa. Men uttalandet från en ägare till en hundbutik får mig att rysa: “Det är att visa respekt för hunden att klä den i något snyggt istället för någon gammal trasa”.

Jag kan inte hålla med. Att visa respekt för sitt djur är att sköta om det på bästa sätt, med kärlek, uppfostran och aktivitet. Ett djur bryr sig inte om utseendet på kläder eller utrustning, de bryr sig om människornas reaktioner.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *