Bara en katt kvar

Det är väldigt länge sedan jag uppdaterade bloggen. Senast jag skrev var min äldre katt på djursjukhuset och vi skulle hämta hem honom dagen därpå. Tyvärr blev det inte många dagar hemma för hans del innan vi var tvungna att återvända till djursjukhuset för att ge honom den sista sprutan. Det är nu mer än två och ett halvt år sedan, men jag saknar honom emellanåt.

Nu har vår yngre katt också hunnit bli ålderstigen. Hon är nu över 14 år, men har ännu inga direkta ålderskrämpor. När Zappa försvann från familjen funderade vi på om vi skulle skaffa en ny katt för att Zandrama skulle få lite sällskap. Men vi kom fram till att låta henne vara ensam katt, eftersom hon aldrig varit så förtjust i främmande katter. Istället har vi en gästkatt som besöker oss då och då. Han och Zandrama fungerar ganska bra ihop, även om Zandrama fräser åt honom då och då.

När Zandrama inte finns kvar längre, så blir det nog ett uppehåll med kattägandet. Det är trots allt lite krångligt när man ska resa bort. Att lämna Zandrama på kattpensionat är inte att tänka på, eftersom hon inte gillar andra katter och är lite rädd av sig. Istället får vi lösa det med hjälp av snälla grannar som kommer och ger henne mat och umgås med henne.

Hur gör ni med katten när ni ska resa bort?

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Jättefin blogg du bedriver. Det kanske inte är jättekul för katten att vara ensam men dom få gångerna brukar vi använda en GPS. Det är superenkla och man ser direkt i telefonen.

    Jag köpte min här för den som är intresserad: https://tryggpunkten.com/pages/gpsforkatt

  2. Jag gjorde en sökning på nätet efter olika kattraser för jag kände att jag vilja veta mer. Jag gick ut lite på youtube och kollade lite hur katterna betér sig i olika situationer. Jag har själv varit och är fortfarande allergisk mot katter, men jag gillar katt och kommer kanske i framtiden skaffa egen katt, men då jag bryr mig om djur så har det fått vänta på sig tills jag har en starkare ekonomi i framtiden så jag har råd att gå till veterinären om jag skulle behöva det!

    Ang. din blogg så hoppas jag du skriver något mer, det finns en del att läsa här inne känner jag och jag ska kolla mer på din blogg. Tack för det du skrivit och hoppas det blir lite till det här året! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *