Ännu en söt katt

Min svärmor samlar på katter! Eller så är det katterna som samlar på henne. Hela traktens hemlösa katter verkar veta vart de ska ta vägen för att få ett nytt hem. Jag misstänker att även svärfar har ett finger med i spelet…

Först var det den röda katten Sigge som flyttade hem till dem. En dag traskade han bara in i deras hus och där blev han kvar. Ingen gjorde anspråk på honom, och ingen verkade sakna honom. Så han blev helt enkelt kvar. Hur länge han bodde där kommer jag inte riktigt ihåg. Mitt främsta minne av honom var att man fick akta hälsenorna eftersom han anföll bakifrån när man minst anade det. En dag försvann han bara och efter ett tag såg svärmor och svärfar honom i ett annat hus några kilometer bort. Helt plötsligt hade han hittat ett annat hem.

Sen var det Majsan som hittades övergiven och hungrig i ett sommarstugeområde. Hon stannade inte speciellt länge, efter ett tag lyckades ägarna spåras. Först visste de inte om de ville ha tillbaks katten, men barnen ville visst ha henne och så blev de av med henne.

Tredje gången var det en grannes katt som blev misskött och som flyttade in. Doris var en liten misstänksam kattmadam som tyvärr dog efter ett tag.

nisseNu har fjärde katten flyttat in. Även han hittades övergiven, smutsig och hungrig i ett sommarstugeområde. Han var inte så pigg när svärföräldrarna tog sig an honom, men efter god omvårdnad, avmaskning och behandling mot skabb och diarré är han nu på banan igen. Och han är så himla vacker. Han kallas för Nisse Obama av mina svärföräldrar, men vi kallar honom kort och gott för presidenten.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *